Ga naar de inhoud

Psychotherapie

Heb je al verschillende dingen geprobeerd om je beter te voelen? Ben je misschien al bij je huisarts, een coach of psycholoog geweest? Maar heb je het gevoel dat jouw psychische klachten diepgeworteld zijn? Bij complexe psychische problemen waar je maar niet vanaf komt, biedt psychotherapie uitkomst.

Wat is psychotherapie

Psychotherapie

Sommige problemen lijken maar niet weg te gaan of blijven terugkeren. Die kans is groot als de klachten verweven zijn met je persoonlijkheid. Ben je van nature bijvoorbeeld erg verlegen of perfectionistisch, ben je snel angstig of heb je last van piekeren en doemdenken? Dan kan sprake zijn van een psychische stoornis. Dat is het vakgebied van de psychotherapeut.

Stoornissen

– Een psychotherapeut behandelt verschillende stoornissen, bijvoorbeeld:

– angststoornissen, zoals fobieën

– stemmingsstoornissen, zoals depressiviteit

– persoonlijkheidsstoornissen, zoals narcisme, borderline of OCD

– identiteitsstoornissen, zoals dissociatie

– gedragsstoornissen, zoals CD of ODD

– ontwikkelingsstoornissen, zoals autisme of ADHD 

Complexe klachten

Een psychotherapeut is dus vooral gespecialiseerd in complexe psychische problemen. De titel van psychotherapeut is in Nederland dan ook beschermd. Een psychotherapeut heeft langer gestudeerd dan een psycholoog en heeft tijdens zijn of haar opleiding veel praktijkervaring opgedaan. Dat maakt een psychotherapeut de aangewezen persoon om jou te helpen met blijvende of terugkerende klachten.

Voordelen online therapie

Vanuit je eigen huis

Erkend psychologen

Via (video)bellen

Geen wachtlijst

Psychotherapie

Psychotherapie is geschikt voor jou als je structureel en op grondige wijze met jouw klachten aan de slag wil. Je kunt psychotherapie goed vergelijken met een behandeling bij een psycholoog, want het bestaat voornamelijk uit gesprekstherapie. Maar net als een psychiater is de psychotherapeut ook geïnteresseerd in de medische achtergrond van jouw klachten. Psychotherapie benadert jouw klachten vanuit verschillende invalshoeken, om zo voor blijvende verbetering te zorgen.

Expatpsycholoog

Werkwijze

De behandeling van een psychotherapeut hangt af van je klachten en de eventuele oorzaken of gevolgen daarvan. Je volgt psychotherapie alleen, in groepsvorm, met je partner of met het hele gezin. De psychotherapeut begint met het in kaart brengen van je hulpvragen. Wat zijn je klachten en wat houdt die klachten in stand? Vervolgens onderzoeken jullie samen hoe de klachten genezen of verminderd kunnen worden.

Therapievormen

De psychotherapeut kan verschillende behandelmethoden toepassen. Bijvoorbeeld:

cognitieve gedragstherapie
– persoonsgerichte therapie
systeemtherapie
– bewegingstherapie
– creatieve therapie
– psychodrama
– hypnotherapie

De behandelmethode wordt volledig afgestemd op jouw situatie, je voorkeuren en het doel van de therapie. En wist je dat je psychotherapie ook uitstekend online kunt volgen?

Psychotherapie is een vorm van hulpverlening die, via het methodisch toepassen van psychologische middelen door gekwalificeerde personen, beoogt mensen te helpen hun gezondheid te verbeteren.

Online psychotherapie

Steeds meer mensen gaan met psychische klachten naar een online psycholoog. Bij het team van Internettherapeut zijn ook online psychotherapeuten aangesloten. Wij kunnen daarom zorg op maat bieden, afhankelijk van de aard van jouw klachten. Ben je benieuwd naar onze hulpverleners en werkwijze? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek!

Werkwijze psychotherapeut

Veelgestelde vragen over psychotherapie

Een psychotherapeut is gespecialiseerd in complexe psychische problemen. Een psychotherapeut kijkt bovendien ook naar de medische kant van die problemen. Psychotherapie is vaak intensiever dan therapie bij een psycholoog.

Psychotherapie is een vakgebied tussen de psychologie en psychiatrie in. Psychotherapie behandelt vooral complexe, diagnosticeerbare aandoeningen, zoals persoonlijkheids- en ontwikkelingsstoornissen. Psychotherapie is meestal langduriger en intensiever dan een behandeling bij een psycholoog.

Psychotherapeuten maken vooral gebruik van gesprekstherapie. Psychotherapie kan daarom uitstekend online worden gevolgd. Het team van Internettherapeut bestaat uit zowel psychologen en psychotherapeuten. Wij kunnen daarom psychische zorg op maat bieden, aansluitend bij jouw klachten.

Kies je eigen therapeut

Professioneel advies van je eigen internet therapeut

Plan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Online psychotherapie

Steeds meer mensen gaan met psychische klachten naar een online psycholoog. Bij het team van Internettherapeut zijn ook online psychotherapeuten aangesloten. Deze psychotherapeuten zijn officieel gediplomeerd en BIG-geregistreerd. Wij kunnen daarom professionele zorg op maat bieden, afhankelijk van de aard van jouw klachten. Ben je benieuwd naar onze hulpverleners en werkwijze? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!