Ga naar de inhoud

EMDR-therapie

Nare herinneringen, nachtmerries of paniekaanvallen: als je iets traumatisch hebt meegemaakt, blijf je er soms door overvallen worden. De gebeurtenis een plekje geven is niet voor iedereen even makkelijk. Sterker nog, je bent niet de enige die met dit soort klachten rondloopt. Naar schatting heeft 1 op de 200 Nederlanders last van trauma. Gelukkig is trauma uitstekend te behandelen met EMDR-therapie, ook online!

EMDR-therapie

Wanneer heb je trauma of PTSS?

We associëren trauma vaak met schokkende gebeurtenissen, zoals oorlog, geweld, (natuur)rampen, (seksuele) mishandeling of ernstige ongevallen. Maar trauma komt in alle soorten en maten voor. Ziekte, een overlijden of een heftige relatiebreuk kunnen je ook blijven achtervolgen. Psychische klachten naar aanleiding van trauma ontwikkelen zich soms tot een posttraumatische stoornis (PTSS). Ruim 7 procent van de Nederlanders is daar ooit mee gediagnosticeerd.

Voordelen online therapie

Vanuit je eigen huis

Erkend psychologen

Via (video)bellen

Geen wachtlijst

Symptomen van trauma of PTSS

Tegenwoordig wordt EMDR-therapie ook meer en meer ingezet voor mildere vormen van trauma, zoals ziekte, een overlijden, een heftige relatiebreuk of andere vormen van verlies, zoals verlies van identiteit of autonomie.

Symptomen

De symptomen van trauma-gerelateerde stressstoornissen zijn, hoe verschillend het trauma ook is, grotendeels vergelijkbaar:

– herbelevingen en flashbacks
angst en paniek, soms zelfs specifiek fobieën
– vermijdingsgedrag
– stress en onrust
– schaamte en schuldgevoelens
– somberheid en piekeren
– irritatie en boosheid
– slaap- en concentratiestoornissen

Wanneer EMDR-therapie

Bij vergeven gaat het niet over de ander maar over jou. Het is loslaten van de last die je met je meedraagt

Hoe werkt EMDR-therapie?

Bij EMDR-therapie begeleidt de therapeut je met twee activiteiten: het trauma herinneren en (tegelijkertijd) een afleidende opdracht uitvoeren. Je moet bijvoorbeeld de handbewegingen van de therapeut met je ogen volgen, of naar piepjes luisteren. Door de afleidende opdracht hebben je hersenen onvoldoende capaciteit om aandacht te besteden aan de traumaherinnering. Het gevolg? De herinnering verliest emotionele lading en intensiteit.

Hoe werkt EMDR-therapie

Kan EMDR-therapie ook online?

Bij Internettherapeut zijn verschillende professionele en gecertificeerde EMDR-therapeuten aangesloten. Zij maken gebruik van videobellen. Hierdoor volg je de therapie gewoon vanuit huis. Dat geeft een veilig en vertrouwd gevoel.

Veelgestelde vragen over EMDR-therapie

EMDR-therapie is een zeer effectieve behandeling van posttraumatische stressstoornissen. Hiervan is sprake als je een traumatische of stressvolle gebeurtenis niet goed een plekje kan geven. Je hebt dan psychische klachten zoals herbelevingen, vermijdingsgedrag, angst en onrust. Onze ervaren EMDR-therapeuten kunnen je helpen.

Ja, online EMDR-therapie wordt steeds gebruikelijker. Onze professionele en gecertificeerde online EMDR-therapeuten maken gebruik van videobellen. Zo volg je de EMDR-therapie vanuit de vertrouwde omgeving van je eigen huis.

Naar EMDR-therapie is al sinds de vorige eeuw veel wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt dat EMDR in veel gevallen succesvol is. Ook levert EMDR-therapie relatief snel resultaat op. Traumagerelateerde klachten worden daardoor al vroeg in de behandeling aanzienlijk verlicht.

Kies je eigen therapeut

Professioneel advies van je eigen internet therapeut

Plan een gratis en vrijblijvend intakegsprek

Start vandaag nog

Door EMDR-therapie te volgen neemt het overweldigende effect van trauma steeds meer af. Zo krijg jij de controle over je leven weer terug. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.