Ga naar de inhoud

Tarieven en vergoeding

Internettherapie werkt net wat anders dan een behandeling bij een traditionele ggz-instelling. Wat kost online therapie en kan je het vergoed krijgen? Bij Internettherapeut zijn we altijd transparant over de tarieven. We proberen online psychische zorg daarmee zo toegankelijk en flexibel mogelijk te maken – aangepast aan jouw situatie!

Tarieven therapie via internet

Welke internettherapeut je ook kiest, ons tarief is altijd hetzelfde: een sessie van drie kwartier kost 95 euro. Naar aanleiding van je intakegesprek zal je therapeut een behandelplan opstellen, waarin ook een schatting van het aantal benodigde sessies wordt gemaakt. Zo krijg je een goed beeld van de kosten. Hoeveel sessies je daadwerkelijk afneemt, en met welke frequentie, bepaal je zelf. Je zit niet aan een pakket vast en hoeft ook niet vooruit te betalen. Je betaalt altijd per sessie, achteraf. En we beginnen pas met de behandeling als jij er klaar voor bent.
Tarieven therapie via internet

Voordelen online therapie

Vanuit je eigen huis

Erkend psychologen

Via (video)bellen

Geen wachtlijst

Vergoeding internettherapie

Internettherapie valt onder de particuliere zorg. Dat betekent dat de meeste zorgverzekeraars het niet vergoeden. Daar staat echter wel een aantal belangrijke voordelen tegenover:

geen wachtlijst
– zonder doorverwijzing of diagnose
– voor alle soorten mentale klachten
– geen maximaal aantal sessies
– geen gegevensdeling met je zorgverzekeraar
– geen beperkingen van de protocollen van zorgverzekeraars
– cliëntgerichte behandeling op maat
– mogelijkheid tot volledige anonimiteit

Vergoeding internettherapie

Ggz vs. particuliere zorg

Bij een ggz-instelling kan je bovendien alleen terecht met een officiële diagnose. Klachten als burn-out, relatieproblemen of seksuele problemen worden bijvoorbeeld niet vergoed. Ook wordt je eigen risico tot 385 euro aangesproken. Voor dat bedrag kan je ook al vier keer bij een van onze (gz-)psychologen terecht. Heb je het maximaal aantal sessies bereikt? Dan ben je verplicht te stoppen met therapie bij een ggz-instelling, ook als je zelf betaalt. Particuliere (online) zorg zoals Internettherapeut aanbiedt is hierdoor voor veel mensen een betere optie.

Psychotherapie is een vorm van hulpverlening die, via het methodisch toepassen van psychologische middelen door gekwalificeerde personen, beoogt mensen te helpen hun gezondheid te verbeteren.

Internettherapie in het buitenland

Internettherapeut is tot slot een uitkomst voor expats met mentale problemen. Woon je in het buitenland? Dan is het misschien lastig een goede psycholoog te vinden, laat staan één die Nederlands spreekt. Bij ons kun je ook zonder Nederlandse zorgverzekering terecht voor kwalitatieve psychische hulp. En heb je een expatverzekering? Check dan even de voorwaarden; sommige expatverzekeringen dekken de kosten! Heb je vragen over onze werkwijze, de kosten of andere zaken? Neem gerust contact met ons op. Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.
Internettherapie in het buitenland

Veelgestelde vragen over psychotherapie

Een sessie van 45 minuten met een van onze gediplomeerde internettherapeuten kost 95 euro. De meeste zorgverzekeraars vergoeden particuliere internettherapie niet. Voor de 385 euro eigen risico die je in de ggz betaalt, kun je echter al vier keer met een internettherapeut in gesprek.

Internettherapie valt onder particuliere zorg en wordt meestal niet vergoed. Online therapie bij De Internettherapeut biedt echter wel veel voordelen ten opzichte van therapie bij een ggz-instelling. Voor veel mensen is internettherapie daardoor toch de beste keuze.

Kies je eigen therapeut

Professioneel advies van je eigen internet therapeut

Plan een gratis en vrijblijvend intakegsprek

Online psychotherapie

Steeds meer mensen gaan met psychische klachten naar een psycholoog. Ook de psychotherapeut staat tegenwoordig online voor je klaar. We vertellen je graag meer over onze werkwijze in een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.