Meteen naar de inhoud

Relatietherapie

Hoeveel we ook van onze partner houden, relatieproblemen doen zich in elke relatie voor. En soms kom je daar samen niet helemaal uit. Online relatietherapie is dan een laagdrempelige vorm van hulp, waar al veel stellen de liefde mee teruggevonden hebben.

Relatietherapie

Voordelen online therapie

Vanuit je eigen huis

Gz-psychologen

Via (video)bellen

Geen wachtlijst

Wanneer in relatietherapie?

– Je hebt het onbestemde gevoel dat er iets niet goed zit. De relatie mist diepgang en jullie leven langs elkaar heen, maar wat precies het probleem is? Daar kan je de vinger niet op leggen.

– Jullie hebben continu ruzie over hetzelfde onderwerp of er is sprake van andere terugkerende issues. Veel voorkomende onderwerpen zijn de kinderen, financiën en het huishouden, maar het kan ook over iets anders gaan.

– Jullie hebben verschillende toekomstplannen, bijvoorbeeld wanneer het gaat om trouwen, kinderen krijgen, wonen, werk of andere zaken die met levensstijl te maken hebben.

Wanneer in relatietherapie

– Jullie hebben te maken met uitdagingen van buitenaf. Denk aan financiële problemen, een kinderwens die niet in vervulling gaat of de mantelzorg voor een familielid.

– Jullie leven is onlangs ingrijpend veranderd. Of het nu positief of negatief is, grote veranderingen halen ons uit onze routine en dat kan een negatieve weerslag hebben op onze relatie.

– Er is sprake van een ogenschijnlijk plotselinge relatiecrisis. Je partner heeft aangekondigd niet meer samen verder te willen, bijvoorbeeld. Of misschien is sprake van verliefdheid op een ander of ontrouw.

– Een van jullie heeft (psychische) problemen, waar de ander niet goed mee om weet te gaan.

– Jullie hebben al besloten uit elkaar te gaan, maar er is nog veel te regelen samen. Dat doe je het liefst op een vreedzame manier en met wederzijds begrip en respect.

Gebreken en dwalingen in het verleden belasten je in je relatie tot anderen wanneer het heden laat zien dat ze herhaald kunnen worden

Is relatietherapie effectief?

Onze relatietherapeuten maken in de behandeling gebruik van wetenschappelijk onderzochte en effectief bevonden therapieën, zoals Emotionally Focused Therapy (EFT), cognitieve gedragstherapie (CGT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en systeemtherapie. De behandeling en therapievorm wordt volledig afgestemd op jullie unieke relatie, situatie en voorkeuren.

Is relatietherapie effectief

Veelgestelde vragen over relatietherapie

Ja, bij Internettherapeut zijn veel professionele en ervaren relatietherapeuten aangesloten. Hierdoor hanteren wij geen wachtlijst. Bij Internettherapeut kun je dus direct bij een relatietherapeut terecht.

Veel stellen gaan in relatietherapie vanwege terugkerende ruzies, communicatieproblemen, externe uitdagingen of ontrouw. Maar geen probleem is te klein voor een relatietherapeut. Ook het gevoel langs elkaar heen te leven is bijvoorbeeld voldoende om met een van onze relatietherapeuten contact op te nemen.

Onze relatietherapeuten gebruiken effectief bewezen behandelmethoden, zoals EFT, CGT en systeemtherapie. Online therapie (vanuit huis) is voor veel koppels bovendien laagdrempeliger, waardoor gemakkelijker over moeilijke onderwerpen wordt gepraat. We hebben al veel stellen op die manier mogen helpen!

Kies je eigen therapeut

Professioneel advies van je eigen internet therapeut

Plan een gratis en vrijblijvend intakegsprek

Online relatietherapie

Onze professionele en ervaren online relatietherapeuten staan direct online voor jullie klaar. De gesprekken vinden plaats door te (video)bellen, e-mailen of chatten.