Ga naar de inhoud

Relatietherapie

Hoeveel je ook van je partner houdt, soms lijkt de liefde ver te zoeken. Vroeg of laat ontstaan in de meeste relaties problemen. Steeds terugkerende ruzies, bijvoorbeeld, langs elkaar heen leven, of een gebrek aan intimiteit. Die problemen kunnen het vuur aardig doen doven. Komen jullie er samen niet uit? Met online relatietherapie hebben al veel stellen de liefde weer teruggevonden.

Relatietherapie

Voordelen online therapie

Vanuit je eigen huis

Erkend psychologen

Via (video)bellen

Geen wachtlijst

Hoe werkt online relatietherapie?

Met z’n tweetjes in de wachtkamer van de relatietherapeut… daar zitten jullie misschien niet op te wachten. Online relatietherapie volgen jullie gewoon thuis. Het is laagdrempelig, relatief anoniem en gemakkelijk in te plannen. Ook voelen jullie je thuis net wat meer op jullie gemak. Dat maakt het eenvoudiger om over lastige onderwerpen te praten. Online relatietherapie heeft dus nogal wat voordelen!

– vanuit een vertrouwde omgeving
– geen reistijd
– relatief anoniem
– ruime keuze uit relatietherapeuten
– op afstand te volgen (ook vanuit het buitenland!)

Wanneer in relatietherapie

Wanneer ga je in relatietherapie?

Relatietherapie is voor elk koppel een uitkomst. Onze online relatietherapeuten zijn weliswaar gediplomeerd om diepgewortelde relatieproblemen te behandelen, maar ook met kleine strubbelingen kunnen jullie bij ons terecht. Misschien herken je jouw relatie in een van de onderstaande kenmerken:

– Je hebt het onbestemde gevoel dat er iets niet goed zit.
– Jullie hebben continu ruzie over hetzelfde onderwerp.
– Jullie hebben verschillende toekomstplannen.
– Jullie hebben te maken met externe uitdagingen.
– Jullie leven is onlangs ingrijpend veranderd of staat op het punt te veranderen.
– Er is sprake van een ogenschijnlijk plotselinge relatiecrisis.
– Een van jullie heeft psychische problemen of een stoornis.
– Jullie hebben al besloten uit elkaar te gaan, maar hebben nog veel te regelen samen.

Gebreken en dwalingen in het verleden belasten je in je relatie tot anderen wanneer het heden laat zien dat ze herhaald kunnen worden

Is online relatietherapie effectief?

Online relatietherapie is niet zo gek anders als ‘offline’ relatietherapie. De meest succesvolle vormen van relatietherapie zijn immers gebaseerd op gesprekstechnieken. En gesprekken kunnen natuurlijk ook prima online gevoerd worden – door te (video)bellen, e-mailen of chatten! Onze relatietherapeuten hebben de vrijheid de behandeling volledig af te stemmen op jullie unieke relatie, situatie en voorkeuren. Ze gebruiken hierbij wetenschappelijk onderzochte en effectief bevonden therapieën, zoals:

– Emotionally Focused Therapy (EFT)
cognitieve gedragstherapie (CGT)
–  Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
Systeemtherapie

Is relatietherapie effectief

Veelgestelde vragen over relatietherapie

Ja, bij Internettherapeut zijn veel professionele en ervaren relatietherapeuten aangesloten. Hierdoor hanteren wij geen wachtlijst. Bij Internettherapeut kun je dus direct bij een relatietherapeut terecht.

Veel stellen gaan in relatietherapie vanwege terugkerende ruzies, communicatieproblemen, externe uitdagingen of ontrouw. Maar geen probleem is te klein voor een relatietherapeut. Ook het gevoel langs elkaar heen te leven is bijvoorbeeld voldoende om met een van onze relatietherapeuten contact op te nemen.

Onze relatietherapeuten gebruiken effectief bewezen behandelmethoden, zoals EFT, CGT en systeemtherapie. Online therapie (vanuit huis) is voor veel koppels bovendien laagdrempeliger, waardoor gemakkelijker over moeilijke onderwerpen wordt gepraat. We hebben al veel stellen op die manier mogen helpen!

Kies je eigen therapeut

Professioneel advies van je eigen internet therapeut

Plan een gratis en vrijblijvend intakegsprek

Online relatietherapie

Relatietherapie is niet bedoeld als laatste redmiddel. Hoe eerder jullie aan de bel trekken, hoe effectiever relatietherapie is. De Internettherapeut heeft geen wachtlijst en kan jullie direct aan een relatietherapeut koppelen die goed bij jullie past. Even kennismaken? Dat is gratis en vrijblijvend!