Ga naar de inhoud

Online hulp

We zitten allemaal wel eens een tijdje in een dip, maar het is niet nodig weken of maanden met psychische klachten rond te lopen. Online hulp is eenvoudig in te schakelen, praktisch en effectief. Wat kun je verwachten?

Online hulp

Hoe werkt online hulp?

Online hulp is heel vergelijkbaar met reguliere therapie. De gesprekken vinden alleen online plaats, door te (video)bellen, e-mailen of chatten. De keuze voor het medium is afhankelijk van jouw voorkeuren! Dit maakt online hulp laagdrempeliger dan face-to-facetherapie. Ook behoud je voor je gevoel wat meer anonimiteit.

Enkelvoudige problematiek

Die laagdrempeligheid van online therapie maakt dat het erg geschikt is voor ‘enkelvoudige problematiek’, zoals stressklachten, angst of depressie. Maar ook als je niet precies weet wat er mankeert, is online hulp een uitkomst. Geen probleem is ‘te klein’. Sterker nog, zelfs de Rijksoverheid geeft aan dat je voor lichte problemen goed online hulp kunt zoeken.

Zonder doorverwijzing

Je hebt voor online hulp geen doorverwijzing nodig en komt ook niet op een wachtlijst terecht. Dat maakt de behandeling van psychische klachten ook zo effectief. Na een kennismakingsgesprek kan je meteen met een uniek, op jou afgestemd behandelplan aan de slag. Dat snelle ingrijpen zorgt voor een grote slagingskans.

Voordelen online therapie

Vanuit je eigen huis

Gz-psychologen

Via (video)bellen

Geen wachtlijst

Effectiviteit online hulp

De enorme opkomst van online hulp is ook de wetenschap niet ontgaan. Er zijn veel studies gedaan naar de effectiviteit ervan. Hierbij staan meestal twee vragen centraal: 1) kan je online wel een prettige band (de zogenaamde ‘therapeutische alliantie’) met je psycholoog opbouwen? En 2) hebben mensen met complexe problematiek ook baat bij online hulp?

Effectiviteit online hulp

Therapeutische alliantie

Online gaat een hoop non-verbale communicatie verloren, zeker als je alleen met je behandelaar e-mailt of chat. Onderzoek heeft dan ook gefocust op de vraag of dit de kwaliteit van de therapie beïnvloedt. Dat lijkt niet zo te zijn. Waarschijnlijk wegen de voordelen op tegen de nadelen: de relatieve anonimiteit en de vertrouwde omgeving van je eigen huis zorgen ervoor dat je je open opstelt en gemakkelijker een vertrouwensband met je psycholoog opbouwt.

Complexe problematiek

Mensen met complexe psychologische problemen komen in Nederland vaak op een wachtlijst voor de specialistische ggz. De wachttijden lopen in sommige gevallen echter op tot wel anderhalf jaar. Vooralsnog is daar nog geen oplossing voor gevonden. Alhoewel je met complexe klachten vaak intensieve begeleiding nodig hebt, biedt online therapie een oplossing om de wachttijd te overbruggen. Zo voorkom je dat problemen in de tussentijd verergeren.

Online therapie vergemakkelijkt de toegang van de bevolking tot psychologische zorg, brengt deze dichterbij en past zich aan zowel schema’s als individuele behoeften aan

Voordelen online hulp:

– geen wachtlijst

– zonder doorverwijzing

– laagdrempelig

– effectief

– meer anonimiteit

– vanuit huis, waar je ook woont

– geen reistijd of –kosten

– veel keuze uit behandelaars

– altijd de juiste match

Voordelen Internettherapeut

Internettherapeut is een platform van verschillende psychologen. Op basis van een gratis en vrijblijvend intakegesprek koppelen we je zorgvuldig aan een psycholoog die goed bij jou past en ervaring heeft met jouw klachten. Deze psycholoog stelt een op maat gemaakt behandelplan voor je op. Zo weet je precies wat je kunt verwachten. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Online psycholoog

Veelgestelde vragen over online hulp

Online hulp bij Internettherapeut werkt vrijwel hetzelfde als reguliere therapie. De gesprekken vinden alleen online plaats, door te (video)bellen, e-mailen of chatten. Onze online psychologen stellen een behandeling op maat voor je op, afhankelijk van jouw klachten, behoeften en voorkeuren!

Nee, voor online hulp heb je geen doorverwijzing nodig. Je komt ook niet op een wachtlijst te staan. Je kunt dus direct terecht voor een behandeling op maat. Dit is een uitkomst als je in het buitenland woont of nog op een wachtlijst voor de reguliere ggz staat.

Als jij de stap naar een psycholoog overweegt, kom je in aanmerking voor online hulp. Online hulp is laagdrempelig, praktisch en effectief. En geen enkel probleem is ‘te klein’. Wat je klacht ook is, Internettherapeut biedt je graag psychische zorg op maat

Kies je eigen therapeut

Professioneel advies van je eigen internet therapeut

Plan een gratis en vrijblijvend intakegsprek

Online hulp

Steeds meer mensen gaan met psychische klachten naar een psycholoog. Ook online hulp is tegenwoordig beschikbaar.