Ga naar de inhoud

Psycholoog via internet

We zijn het zo gewend online met elkaar te communiceren, waarom zou je dat niet ook met je psycholoog doen? Internettherapie heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen en dat is niet zonder reden: het is toegankelijk, direct beschikbaar en effectief. Steeds meer mensen zetten de stap richting de psycholoog daarom via internet.

Psycholoog via internet

Effectiviteit psycholoog via internet

Dat internettherapie net zo effectief is als traditionele, face-to-facetherapie is inmiddels uit diverse onderzoeken gebleken. Het grootste struikelblok van tegenstanders is de afstand. Is het wel mogelijk een persoonlijke band op te bouwen met een psycholoog via internet?

Voordelen online therapie

Vanuit je eigen huis

Erkend psychologen

Via (video)bellen

Geen wachtlijst

Cognitieve gedragstherapie, wereldwijd de meest toegepaste behandelingsvorm, bestaat grotendeels uit gesprekken, eventueel aangevuld met huiswerkopdrachten. Dat kan goed online plaatsvinden. Bijvoorbeeld door te (video)bellen, e-mailen of chatten. De vele voordelen van een psycholoog via internet bieden veel cliënten bovendien extra vertrouwen in de behandeling en de motivatie ermee door te gaan.

Effectiviteit psycholoog via internet

Voordelen psycholoog via internet

Een internettherapeut biedt veel voordelen ten opzichte van therapie op de bank bij een ‘offline’ therapeut:

– direct beschikbaar: geen lange wachtlijsten van de GGZ

– locatie onafhankelijk: in welke plaats of tijdzone je ook woont

– perfecte match: ruime keuze uit internettherapeuten

– laagdrempelig: zonder doorverwijzing van de huisarts

– flexibel: ook buiten kantooruren

– tijdbesparend: geen reistijd of -kosten

– vanuit huis: een fijne omgeving voor een vertrouwd gevoel

– op jouw voorwaarden: via Skype, e-mail of chat

De kritiek van vroeger […] dat het niet persoonlijk genoeg zou zijn is verstompt

Team psychologen Internettherapeut

Bij het team van Internettherapeut zijn verschillende gediplomeerde (Gz-)psychologen aangesloten. Elke psycholoog heeft zijn of haar eigen expertise en ervaring, maar ze zijn allemaal gespecialiseerd in therapie via internet. Op basis van jouw verhaal koppelen we je aan een psycholoog die goed bij jou past. Internettherapie is vooral geschikt voor de behandeling van enkelvoudige psychische problematiek. We kunnen je helpen met:

– stressklachten, zoals overspannenheid en burn-out

– somberheid of depressie

– stoornissen, zoals angst- of eetstoornissen verdriet en rouw

– PTSS en traumaverwerking

– relatieproblemen en problemen met seksualiteit

Hoe werkt EMDR-therapie

Veelgestelde vragen over psycholoog via internet

Het grootste voordeel van een psycholoog via internet is dat je er de lange wachtlijsten van de ggz mee omzeilt. Hierdoor kan je direct met je klachten aan de slag, waardoor je betere resultaten behaalt. Waar je woont maakt bovendien niet uit. Internettherapie is toegankelijk, tijdbesparend en effectief.

Steeds meer mensen zetten de stap richting de psycholoog via internet. Internettherapie heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen vanwege de vele voordelen ervan. Je kiest zelf voor (video)bellen, e-mailen of chatten. Bij Internettherapeut stellen we een op maat gemaakt behandelplan voor je op.

Uit verschillende onderzoeken is inmiddels gebleken dat therapie via internet minstens zo effectief is als traditionele, face-to-facetherapie. Ook online kan je een persoonlijke band met een psycholoog opbouwen. Veel mensen vinden de flexibiliteit en locatie onafhankelijkheid bovendien erg prettig en voelen zich in hun eigen omgeving vertrouwder. Dit komt het succes van de therapie ten goede.

Kies je eigen therapeut

Professioneel advies van je eigen internet therapeut

Plan een gratis en vrijblijvend intakegsprek

Psycholoog via internet

Ben jij op zoek naar een psycholoog via internet? Neem gerust contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.