Ga naar de inhoud

Online psycholoog

Naast de praktijkondersteuner bij je huisarts of een psycholoog bij de praktijk om de hoek kan je tegenwoordig ook kiezen voor een online psycholoog. Wat doet een online psycholoog precies? En is het wat voor jou?

Wat doet een online psycholoog?

Een online psycholoog is een gediplomeerd psycholoog die van online therapie zijn of haar specialiteit heeft gemaakt. Online therapie vereist, vanwege het medium, een iets andere aanpak dan face-to-facetherapie. Zo is het vaak meer gericht op gesprekstherapie en concrete huiswerkopdrachten. Net als elke andere psycholoog stelt een online psycholoog een behandeling op maat op – afhankelijk van jouw klachten, situatie, behoeften en voorkeuren.

Ervaring online

Door hun ervaring met internettherapie weten online psychologen precies hoe ze een prettige, vertrouwelijke en persoonlijke band met je opbouwen – ondanks de fysieke afstand dus! Bij online therapie gaan bepaalde non-verbale communicatievormen verloren. Onderzoek heeft echter aangetoond dat dit de ‘therapeutische alliantie’ tussen psycholoog en cliënt niet in de weg staat. De vele voordelen van online therapie vergemakkelijken het opbouwen van deze band namelijk weer.

Voordelen online therapie

Vanuit je eigen huis

Gz-psychologen

Via (video)bellen

Geen wachtlijst

Wie zijn onze online psychologen?

Alle psychologen die bij Internettherapeut zijn aangesloten, zijn BIG-geregistreerde, (gz-)psychologen met ervaring met online therapie. Ze hebben verschillende expertises en maken gebruik van uiteenlopende behandeltechnieken.

Expertises

angst en depressie (angst- en paniekstoornissen, depressieve klachten)

– stress (overspannenheid, surmenage, burn-out)

– trauma en rouw (PTSS)

relaties en seks(ualiteit)

– dwang (dwangstoornissen, OCD, eetstoornissen)

– persoonlijkheidsstoornissen (schizofrenie, borderline, narcisme)

– ontwikkelingsstoornissen (autisme, ADHD, ASS)

kinder- & jeugdproblematiek (opvoed-, leerproblemen)

expatproblematiek

Therapieën en technieken

Cognitieve gedragstherapie

Acceptance and commitment therapy

EMDR-therapie

Systeemtherapie

– Positieve psychologie

– Mindfulness

Dankzij de bij ons aangesloten, gecertificeerde gz-psychologen kunnen wij diverse behandelingen verzorgen. Al onze internettherapeuten zijn ervaren met internettherapie en stellen voor jou een unieke behandeling op maat op

Voordelen online psycholoog

Ondanks (of misschien wel dankzij) de fysieke afstand biedt therapie bij een online psycholoog veel voordelen. Zo kan je de therapie thuis volgen; in een vertrouwde omgeving voel je je minder geremd en is het makkelijker over moeilijke onderwerpen te praten. Omdat online therapie zo laagdrempelig is en geen wachtlijsten kent, zetten mensen bovendien vaak eerder de stap naar de psycholoog. Hierdoor is de effectiviteit en slagingskans van de therapie groot.

Een fijne klik

Internettherapeut weet als geen ander hoe belangrijk de juiste match tussen jou en je psycholoog is. Omdat wij over een groot team van psychologen beschikken, kunnen we jou goed aan een therapeut koppelen die echt bij je past. Je hebt het meest aan een online psycholoog die ervaring heeft met jouw klachten en die methoden gebruikt die bij jouw persoonlijkheid passen. Meld je vandaag nog aan voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Veelgestelde vragen over online psycholoog

De slagingskans van online therapie wordt voor een groot deel bepaald door de klik tussen jou en je online psycholoog. Internettherapeut heeft een groot team van ervaren, professionele online psychologen. We kunnen je daarom goed aan een online psycholoog koppelen die echt bij je past.

Een online psycholoog doet grotendeels hetzelfde als een reguliere psycholoog, maar heeft zich in online therapie gespecialiseerd. De behandeling op maat – passend bij jouw psychische klachten, behoeften en voorkeuren – vindt online plaats. Online therapie is vooral gericht op gesprekstherapie en concrete huiswerkopdrachten.

Alle online psychologen van Internettherapeut zijn gediplomeerd (gz-)psychologen. Ze hebben daarbij verschillende expertises en ervaring met online therapie. Online therapie bij Internettherapeut is daardoor betrouwbaar en effectief.

Kies je eigen therapeut

Professioneel advies van je eigen internet therapeut

Plan een gratis en vrijblijvend intakegsprek

Online psycholoog

Steeds meer mensen gaan met psychische klachten naar een psycholoog. Ook de online psycholoog staat voor je klaar. We vertellen je graag meer over onze werkwijze in een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.